Вершковий торт-желе з полуницею (без випічки)
enjoy
25.01.2015

Харчова плівка, роз'ємна форма для тортів.

Складові:
корж:
- 200 г пісочного печива
- 60 г розтопленого вершкового масла 

мус: 
- 300 г полуниці
- 300 г йогурту
- 200 г "Філадельфії" (або будь-якого іншого кремообразного сиру)
- 100 г цукру
- 200 мл вершків 33% жирності
- 2 ст. л желатину
- 50 мл молока

Приготування
Роз'ємну форму для тортів викласти харчовою плівкою. 

Печиво розім'яти в крихту, додати вершкове масло. Отриману масу укласти на дно форми і добре утрамбувати. Поставити форму в холодильник.

Молоко закип'ятити, дати трохи прістинуть. У гарячому молоці розчинити желатин, остудити. 

Полуницю вимити, почистити і нарізати тонкими пластинками або кубиками. 

Йогурт, вершковий сир і цукор змішати міксером, додати нарізану полуницю. Помішуючи, поступово влити розчинений у молоці желатин, добре перемішати. Поставити майбутнє желе в холодильник на 30-40 хвилин. 

Вершки (холодні) збити в пишну піну. 

Дістати поки ще не застигле полуничне желе з холодильника, перемішати, акуратно додати збиті вершки. 

Сливочно-полуничний мус викласти на корж з печива. Прикрасити полуницею. Поставити торт в холодильник на ніч.

close
Додати свій рецепт