Вершковий торт з ягодами
enjoy
28.01.2015

Форма для пирогів діаметром 30 см.

Складові:
- 80г вершкового масла
- 1.5 склянки борошна
- 0.6 л свіжих ягід або нарізаних фруктів (можна асорті)

крем:
- 600г сметани 15% жирності
- 2 яйця 4-5 столових ложок цукру
- 2 столові ложки борошна

Приготування
Ягоди або фрукти вимити, дати стекти воді. З кісточкових вийняти кісточки, великі плоди нарізати. Для цього тортика підходять будь некислі ягоди або фрукти. Я готувала асорті - малина, жменю некислих вишень без кісточок, кілька абрикос (порізала на шматочки). Розм'якшене вершкове масло розтерти руками з борошном в однорідну масляну крихту. 

Вершковий крем: у сметану додати цукор, борошно і яйця. Все розмішати до однорідності. У неглибоку форму для запікання висипати половину масляних крихт, розрівняти. На крихту викласти шар ягід (або нарізаних фруктів), залити сметанним кремом. Зверху на сметанний крем рівномірно висипати решту масляні крихти. 

Майбутній торт поставити в розігріту духовку, випікати до готовності: сметанний крем повинен "схопитися", а верхівка злегка "зазолотитися". Час випічки - залежно від можливостей і типорозміру духовки. (Пекла на самому верхньому рівні в слабкій духовці з нижнім підігрівом (градусів - 150) близько години). Вершковий торт з ягодами виходить ніжним і несолодким. Прекрасний гарячий десерт.

close
Додати свій рецепт