Вергуни львівські
enjoy
16.02.2015

Складові:
2 склянки борошна: 
- 4 жовтки
- по 1 ст. ложці оцту, рому або спирту
- 1 ст. ложку цукру
- 100г масла
- 800г смальцю для смаження

Приготування
Беруть 2 склянки борошна, жовтки, по 1 ст. ложці цукру, рому або спирту, оцту, замішують тісто. Тонко розкачують, розрі­зують на смуги, а останні поперечними діагоналями розрізують на ромби, в яких вздовж середини роблять розрізи, і вивер­тають.

Смажать вергуни в гарячому смальці до золотистого кольору, виби­рають на тарілку і посипають зверху цукровою пудрою, змішаною з ваніллю.

До вергунів можна подавати в окремому соуснику розігрітий мед. Холодні вергу­ни добрі з чаєм.

close
Додати свій рецепт