Вергуни львівські

Складові:
2 склянки борошна:
- 4 жовтки
- по 1 ст. ложці оцту, рому або спирту
- 1 ст. ложку цукру
- 100г масла
- 800г смальцю для смаження
Приготування
Беруть 2 склянки борошна, жовтки, по 1 ст. ложці цукру, рому або спирту, оцту, замішують тісто. Тонко розкачують, розрізують на смуги, а останні поперечними діагоналями розрізують на ромби, в яких вздовж середини роблять розрізи, і вивертають.
Смажать вергуни в гарячому смальці до золотистого кольору, вибирають на тарілку і посипають зверху цукровою пудрою, змішаною з ваніллю.
До вергунів можна подавати в окремому соуснику розігрітий мед. Холодні вергуни добрі з чаєм.