
Складові:
- 500г борошна
- 250 мл. молока
- 100г вершкового масла
- 2 яйця
- 3 ст.л. цукру
- 2 ст. ложки меду
- 14г сухих дріжджів
- щіпка солі
- 1 кг ревеню посипати цукровою пудрою
- 1 яйце з 1 столовою ложкою молока
Приготування
Злегка розігріти молоко з медом і цукром, помішуючи, щоб повністю розтворився цукор. Змішати борошно з дріжджами і сіллю, влити тепле молоко, добавити яйце і розтоплене вершкове масло. Замісити тісто - воно повинне бути м'яким. Борошна не досипати!!
Залиште в теплому місці на протязі години.
Потім тісто обімнути, сформувати кульки, вагою близько 60 г і покласти на протвень. Залиште ще на 20 хвилин, потім, з допомогою склянки, дном, зробити заглиблення. Викласти туди ревень, посипати цукром і змастити боки булочки яйцем з молоком.
Випікати булочки при 180 С близько 20 хвилин.
Посипати цукровою пудрою.