Складові:
на 1 кг малини:
- цукор 1 кг
- вода 100г
Приготування
Ягоди сортують, видаляють недостиглі та деформовані, а також плодоніжки, чашолистки та сторонні домішки. Ягоди, уражені личинками малинового жучка, видержують 1,5—2 год у 2%-ному розчині кухонної солі. Личинки спливають на поверхню, розчин зливають, а малину промивають чистою, холодною водою.
Підготовлені ягоди заливають цукровим сиропом, посудину струшують, щоб вони повністю занурилися в сироп, ставлять на вогонь і дають закипіти. Після цього знімають з вогню на 2—3 хв, знову ставлять і дають закипіти і так повторюють 2—3 рази. Потім варення доварюють на слабкому вогні, злегка струшуючи посудину, і знімають піну.
Готовність визначають з прозорості ягід і рівномірності розподілу в сиропі.