
Англійські сніданки - їжа на любителя, вони дуже ситні, жирні і традиційні. Якщо вам доведеться зупинятися в англійській готелі типу Bed and Breakfast, такий сніданок + кукурудзяні пластівці з молоком доведеться вживати щодня.
Англійський сніданок не можна назвати частиною врівноваженої дієти, і зловживати ним не варто.
Складові:
на 1 порцію:
- 1 товста сосиска / сарделька
- 2 смужки копченого бекону
- шматок кров'яної ковбаси
- 1 яйце
- кілька печериць (можна використовувати й інші, шампіньйони володіють досить прісним смаком)
- 1 помідор, порізаний на навпіл або гуртками
- 1/2 банки консервованої квасолі в томаті (пам'ятаєте, для англійців Beanz Meanz Heinz - no cheaр rubbish)
- 2 товстих шматка хліба
- вершкове і рослинне масло
Приготування
Якщо розповідати коротко: треба узяти всі інгредієнти і обсмажити їх на сковороді до скориночки. Або приготувати на грилі, що більш корисно.
Почати з квасолі. Викласти їх у сковороду, посипати червоним або чорним перцем і добре прогріти. Поки ви підготовляє інші інгредієнти, не забувайте помішувати квасолю, щоб уникнути цементування томату на дні сковорідки. Томатний соус повинен злегка загуснути, коли він готовий до розкладання на тарілки, покладете в нього небагато вершкового масла.
Далі сосиски і бекон. Набагато смачніше їх смажити, але корисніше готувати на грилі. Їх готують при низькій температурі гриля, спочатку сосиски, потім бекон (він готується набагато швидше). Треба сказати, що сосиски, які їдять англійці, зовсім не схожі на російські молочні, скоріше це товсті, свинячі і дуже жирні сардельки.
У невеликій кількості вершкового і рослинного масла обсмажити гриби і томат. Томати можна готувати і на грилі.
Кров'яна ковбаса повинна бути обсмажена останньою, разом з яєчнею яєчнею.
Розігріти масло на сковороді, розбити туди яйце, і обсмажити. Якщо ви обсмажували бекон на сковороді, покладіть в ту ж сковорідку хліб і підсмажте її до скориночки. В іншому випадку, підсушіть його в тостері.
Другий спосіб - збовтати яйця віночком і підсмажити на сковороді.
Розкласти все на одній тарілці і подавати з кетчупом.