
Складові:
- будь який бісквіт (можна куплений), можна приготувати самому
- масляний крем (збити 1 банку згущеного молока з 250 гр. сливочного масла)
- бісквітні палочки (готове печиво з магазину), або можна використовувати печиво "Савоярді" (дамські пальчики)
сушки
- взбиті вершки (можна в балоні)
- украшеніе зверху - ягідки, мармеладки і т.п. ваша фантазія
Приготування
Тонкостінним склянкою вирізаємо бісквітні кружечки, промазуємо їх кремом і склеюємо в стопку.
Збоку робимо ножем невеликий виріз для сушки, що зображає ручку гуртки.
Обмащуємо бічну поверхню бісквітної стопки кремом.
Вкладаємо в поглиблення сушку.
Потім обкладає стопку бісквітними паличками, укладаючи їх щільно один до одного.
Зверху і знизу від "ручки" теж приклеюємо шматочки бісквітних паличок.
Ущільнюємо, обхопивши "кружку" руками.
На бісквітні кружечки кладемо трохи крему, насипаємо отримані бісквітні крихти.
Наша гуртка мало відрізняється від скляного оригіналу.
Поверх бісквітних крихт кладемо ще шар крему.
Зверху відсаджувати з балончика збиті вершки.
Кладемо прикрасу.
Подаємо гуртки гостям.
Якщо передбачається деякий зберігання "кухлів", треба використовувати масляний крем, щоб деталі не розмокали. Крім того, отвердить в холодильнику, масляний крем надійно скріпить всю конструкцію.
Збиті вершки кладуться тільки безпосередньо перед подачею на стіл.