
Складові:
тісто:
- 125 гр м'якого вершкового масла
- 3 с. ложки з верхом цукрової пудри
- 1 яйце
- 1 пакетик ваніліну
- 1 ч.л. апельсинової цедри
- 250 гр борошна (можливо і більше, залежатиме від того скільки візьме тісто)
крем:
- 400 мл молока
- 100 мл білого вина(я брала свіжовижатий апельсиновий сік)
- 3 жовтки
- ванілін
- 1 ч.л. апельсинової цедри
- 6 с.л. цукру
- 4 с.л. борошна з верхом
- 5-6 яблук для розочок
Приготування
Розмішати масло з цукром, ваніллю і цедрою, додати яйце і 100 грм муки. Далі муку додавати по-трошки. Тісто має бути м'яким.
Тісто розстелити у форму для випікання діаметром 22/24 см. Форму залиште в холодильнику, поки приготуєте крем.
Для крему змішати муку з цукром, ваніллю і цедрою. Додайте жовтки і трохи молока. Розмішайте до отримання гладкої консистенції. Додайте решту молока і вино. Зваріть крем, постійно перемішуючи, щоб не було грудок і охолодіть.
З допомогою пристосування для читки овочів заготовляємо стрічки для троянд разом з шкіркою. Укладаємо яблучні стрічки трояндами. Викладаємо крем на тісто, на нього троянди.
Глазуруємо троянди нагрітим конфитюром або розведеним водою мармеладом, що є під рукою. Випікаємо при температурі 180 градусів в попередньо нагрітій духовці, поки тісто спечеться, а яблука стануть золотистими.