
Складові:
тісто:
- 75г цукру
- 75г холодного вершкового масла
- 200г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- щіпка солі
- 1 яйце
сирна начинка:
- 3 жовтки
- 750г творогу
- 1,5 п. порошку ванільного пудингу (або 60 г кукурузного крохмалу)
- 1 п. ванільного цукру або 1 каплю ароматизатора
- сік 1 лимона
- 150-200г цукру
- 150 мл олії
- 400 мл молока
бізе:
- 100г цукру
- 3 охолоджені білки
Приготування
Масло нарізаємо шматочками, змішуємо з цукром. Додаємо яйце, сіль, пересіяне борошно та розпушувач. Замішуємо гладке тісто і кладемо його в холодильник на 30 хв. 2/3 тіста викладаємо на дно змащеної маслом форми, а з 1/3 тіста формуємо бортик висотою 4 см. Беремо яйця, відділяємо білки від жовтків. Посуд із білками кладемо у холодильник. За цей час сир перетираємо блендером або за допомогою м'ясорубки. Додаємо цукор, порошок ванільного пудингу (крохмал), жовтки, ванільний цукор, лимонний сік і олію змішуємо до гладкої суміші. Невеликими порціями, постійно помішуючи додаємо молоко. Сирну масу виливаємо на тісто і випікаємо у духовці 45-50 хв при 180 - 190°Ц Витягуємо з холодильника білки і взбиваємо, поступово додаючи цукор. Білково-цукрову суміш викладаємо зверху на гарячий торт і печемо 15-20 хв при 150-160°Ц . При охолодженні торта мають з’явитися крапельки.