
Складові:
- молоко 3/4 ст.
- вершки (35%) 3/4 ст.
- печиво 300 г
- масло вершкове 70-100 г
- маршмеллоу (20-30 шт) 100 г
- шоколад молочний 300 г
- яйце (збити) 2 шт.
- ванільна есенція 0.5 ч. л.
Приготування
Печиво подрібнити у блендері, додати розтоплене масло і перемішати до стану однорідної маси.
Роз'ємну форму 21см гарненько змастити вершковим маслом, викласти тісто, з бортиком. Утрамбувати. Відправляємо в розігріту до 160 гр духовку на 10 хвилин, залежно від вашої духовки. Корж повинен добре підрум'янитися.
Роздрібнити молочний або чорний шоколад.
У каструльку налийте вершки і молоко. Підігрійте на середньому вогні, постійно помішуючи. Не доводьте до кипіння. Зніміть з вогню і додайте роздроблений дрібно шоколад.
Заважайте до розчинення шоколаду. Додайте ванілін фірми Haas.
Збити яйця і додати до шоколадній масі поступово, швидко перемішати і трохи збити міксером, до однорідного стану.
Виливаємо шоколадну начинку на корж і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин. Або поки начинка перестане захитався.
На готовий і ще гарячий торт викладаємо жувальний зефір (маршмеллоу), розрізаний навпіл за допомогою ножиць.
Викладаємо по периметру торта, маршмеллоу. Ось так повинно вийти.
При 180 гр. запікати під верхньому грилем 1-2 хвилини, Слідкуйте, щоб зефір трохи підрум'яниться, не більше. Отримуємо ось такий красивий малюнок. Наш торт готовий. Торт можна їсти і гарячим.