
Складові:
- 400 г сметани,
- 500 г печива,
- 1 ст. ложка желатину,
- 300 г мармеладу,
- 0,5 ч. Ложки ванільного цукру
Приготування
Для початку приготуйте желатин. Одну столову ложку желатину залийте склянкою холодної кип'яченої води і залиште на сорок хвилин. Коли час минув, розтопіть отриману суміш на водяній бані, не доводячи до кипіння. Залиште трохи охолонути.
Печиво подрібніть в дрібну крихту.
Додайте столову ложку сметани і перемішайте.
Я брала печиво двох видів: вершкове і з горіхами. Але при бажанні горіхи можна взяти окремо. Дно форми викладіть печивом, гарненько утрамбуйте і відправляйте в холодильник на 30 хвилин.
Займіться наповнювачем. Частина мармеладу поріжте на невеликі брусочки. Я взяла мармеладки «Серденька», але ви можете використовувати фрукти, приготувати різнобарвне желе або використовувати шоколадну крихту.
У сметану додайте ванільний цукор. Влийте її в желатин і гарненько збийте міксером.
Додайте різаний мармелад і перемішайте. У крем цукор я не додавала, так як використовувала досить солодкий мармелад.
Тепер у форму з печивом залийте отриманою сумішшю і відправляйте в холодильник години на 3, а краще на ніч.
Коли час прийшов, поставте форму з тортом на підлогу хвилинки в окріп і виймайте. Готовий десерт прикрасьте залишився мармеладом.