
Роз'ємна форма 23-26 см.
Складові:
бісквіт:
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 140 г борошна
крем:
- 500 г маскарпоне (Альметте або інший вершковий сир)
- 4 яйця
- 80 г цукрової пудри
- щіпка солі
- 1,5 ст.л. желатину
верх:
- 150-200 г полуниці
- пакетик желе для торта (я брала прозоре)
Приготування
Готуємо тісто для бісквіта - окремо збиваємо жовтки і білки з цукром, з'єднуємо з просіяного борошном.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин, в процесі дверцята духовки не відкривати.
Готовий бісквіт охолоджуємо на решітці, зрізаємо верх так, щоб вийшов корж товщиною близько 2-2,5 см.
Приступаємо до крему. Желатин заливаємо 4 ст.л. води, даємо набрякнути, потім на плиті доводимо до розчинення (не даємо закипіти!). Остуджуємо майже до кімнатної температури.
Яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки збиваємо до посветления з цукровою пудрою. Пару столових ложок маси змішуємо з желатином, потім додаємо цю суміш у велику миску з желково-цукрової сумішшю і добре перемішуємо.
Додаємо маскарпне кімнатної температури і розмішуємо до отримання гладкої однорідної маси.
Білки збиваємо з дрібкою солі в круту піну.
У два прийоми з'єднуємо білки і жовткова-сирну масу, дбайливо перемішуючи рухами знизу вгору.
Кладемо корж у форму. Зверху виливаємо крем.
Ставимо в холодильник на годину, щоб крем схопився.
Полуницю нарізаємо скибочками і укладаємо поверх застиглого крему.
Готуємо желе з пакетика за відповідною інструкцією. Охолоджуємо до кімнатної температури (якщо використовуєте бистрозастивающее від "Доктор Еткер" - можна не остуджувати) і заливаємо полуницю. Ставимо торт в холодильник на 4 години.
Акуратно проводимо тонким ножем вздовж бортика форми і знімаємо його.