Складові:
- 250г вареної білої квасолі
- 4 яйця
- 200г цукру
- 2 столові ложки вершкового масла
- 1 столова ложка какао
- 1 столова ложка товчених сухарів
- 2 столові ложки рому
Приготування
Квасолю зварити, дати гарненько стекти воді. Яйця розділити на білки і жовтки. Зварену квасолю протерти через сито і розтерти з жовтками, цукром і розтертим дочиста вершковим маслом. Коли ця суміш стане як крем, додати 1 столову ложку натертого шоколаду або какао, або ложку міцної кави, товчені сухарі, ром і збиті в піну білки. Тісто викласти у змащену маслом форму. Торт пекти близько години. Спочатку вогонь повинен бути слабшим, щоб дати торту піднятися, потім вогонь потрібно посилити. Коли квасолевий торт охолоне, покрийте його кавовій або шоколадною глазур'ю і прикрасьте збитими вершками.