Роз'ємна форма для випікання.
Складові:
- 2 яйця
- пів склянки цукру
- пів склянки молока
- 5г сухих дріжджів
- 1 склянка борошна
- 75г маргарину (але краще взяти вершкове масло)
- півкіло яблук
- четвертинка лимона
- щіпка солі
прикраса:
- жменю пластинок мигдалю
- 2-3 ст. л. яблучного або абрикосового повидла
Приготування
Дріжджі розвести теплим (38°C) молоком, додати чайну ложку цукру. Залишити опару підходити в теплому місці хвилин на 15. Маргарин розтопити. Борошно просіяти і змішати з сіллю. Яблука почистити, вирізати серединку, розрізати на тонкі скибочки і скропити лимонним соком, щоб не потемніли. Яйця збити з цукром до пишної піни. В опару додати борошно, розмішати, щоб не було грудок. Поступово додати розтоплений і вже остиглий маргарин, розмішати, в кілька прийомів додати збиті яйця. Замісити тісто, викласти його в змащену маслом роз'ємну форму, сформувати бортики. На тісто по спіралі розкласти скибочки яблук. Яблучний торт випікати близько 40-50 хвилин при 175°С. Гарячий яблучний торт полити злегка розігрітим яблучним або абрикосовим повидлом, і посипати мигдальними пластинками.