Торт з бананами
enjoy
24.10.2014

Складові:
- 1 уп. бісквітних коржів (3 шт.),
- 6-8 бананів (залежно від розміру),
- 250 мл будь-якого джему
- 1 л молока
- 300 г цукру
- 1 уп. ванільного цукру
- 5 ст. л. крохмалю (без гірки)
- 5 ст. л. борошна (без гірки)
- 250 г вершкового масла
- 200 мл питних вершків і 1 уп. загустителя для вершків або вершки 35% жирності

Приготування
Почати торт готувати краще заздалегідь, ввечері напередодні свята. Спочатку зробимо заварний крем, для цього змішаємо в молоці цукор і ванільний цукор, крохмаль і борошно. 

Ставимо молочну суміш на газ і починаємо нагрівати, безперервно помішуючи. Суміш буде в міру нагрівання густеть, заважати її потрібно інтенсивно і вимкнути з моментом появи рідкісного булькоту. Повинна одержати маса як густа манна каша. 

Після виключення вогню продовжуємо заважати ще хвилини три, щоб нічого не присмажити ко дну, так як процес ще триває. Залишаємо масу остигати, періодично її перемішуючи, щоб не з'явилася плівка на поверхні. 

Коли маса охолоне, збиваємо розм'якшене вершкове масло і починаємо потроху додавати заварний масу, поки не вийде повітряний ніжний крем. 

Торт готується в рознімною формі, але так як вона у мене діаметром трохи менше готових коржів, я для цих цілей пристосувала пластикову упаковку від коржів. 

Кладемо перший бісквітний корж на дно пластикової форми, другий нарізаємо смужками шириною 4 -5 см і зі смужок викладаємо бортики. У мене вони якраз помістилися між коржем і стінкою форми. Джемом змащуємо нижній корж і бортики. 

Я взяла джем, який у мене вийшов при спробі зварити сливи в шоколаді, так що у мене був сливово-шоколадний, але можна взяти будь з кислинкою. 

Тепер на джем кладемо трохи приготованого крему (товщина 1 см). На крем спочатку цілими плодами, а потім розрізаними на частини по колу укладаємо банани. У мене банани були невеликі, тому пішло 8 штук. 

Покриваємо банани кремом по самі краї бортиків. 

Третій корж укладаємо на крем і змащуємо джемом. Крему ще трохи залишається, тому його розмазуємо по верхньому коржу і засипаємо крихтою бісквіта, що залишився після нарізки смужок для бортиків. 

Тепер потрібно поставити торт на 6:00 в холодильник, а ще краще на ніч. 

Після застигання ножицями розрізаємо форму і видаляємо (або знімаємо бортик рознімної).

close
Додати свій рецепт