Ніжний фруктовий торт.
Складові:
бісквіт:
- 3/4 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 склянка борошна
- 1 банан
- 1/2 апельсина
- 2 ківі
- 1 пакетик желе для торта
крем:
- 500г сметани (можна 20%)
- 150-200 мл молока
- 25г желатину
Приготування
Спекти бісквіт: для цього збиваємо яйця, додаємо цукор і продовжуємо збивати. Коли маса в кілька разів збільшилася в обсязі, додаємо борошно і перемішуємо до однорідності. Форму змастити жиром, посипати сухарями (або манкою), акуратно вилити тісто. Ставимо в духовку на 25-30 мін.при температурі 160-175 град.
Поки печеться бісквіт, робимо крем: желатин заливаємо водою і залишаємо для набухання (див. Інструкцію на упаковці). Молоко трохи нагріваємо, додаємо желатин і розмішуємо до повного розчинення. Сметану збити і влити молоко з желатином, перемішати. Якщо крем в процесі почне застигати, можна трохи підігріти на маленькому вогні.
Коли бісквіт охолоне, порізати його на шматочки (3х3 або 4х4 см). Роз'ємну форму (28 см в діаметрі) застелити харчовою плівкою. Беремо шматочки бісквіта і умочуємо кожен в крем. Укладаємо у форму одним шаром, зверху кладемо попередньо очищені і порізані фрукти. Наступний шар - бісквіт, потім знову фрукти. Залишилися кремом залити зверху торт, прикрасити фруктами і залити желе для торта (спосіб приготування желе - на упаковці). Готовий торт поставити в холодильник для застигання.