
Складові:
- борошно пшеничне 100 г
- масло вершкове (100 90) 190 г
- цукор (30130 для білків) 160 г
- шоколад темний 2 пач.
- шоколад білий 1 пач.
- шоколад молочний 1 пач.
- розпушувач тіста 11 г
- яйце 4 шт
- вершки (35%) 600 г
- желатин 24 г
- лікер вершковий 250 мл
- ванілін (за смаком)
- сіль (на кінчику ножа)
Приготування
Масло вершкове збити з 30 г цукру, додати шоколад чорний (розтопили на водяній бані), додаємо сіль на кінчику ножа, ванілін (можна без нього).
Продовжуючи збивати, додаємо 4 жовтки. окремо збиваємо білки з 130 г цукру до стійких піків і додаємо в масу борошно змішати з розпушувачем і поступово вводимо, перемішуючи дерев'яною ложкою.
Нам знадобиться роз'ємна форма діаметром 24 см. У змащену форму викладаємо масу, випікаємо при 180 * С 25-30 хв. (запах стоїть шоколадний, отетеріти !!!) замочити желатин в холодних вершках (на 24 гр - 50 гр вершків - це на 3 мусу) остиглий бісквіт обріжемо по краю і просочити лікером. вершки-600 гр збити до піків, поставити в холод (ми їх розділимо на 3 частини) Розтопити чорний шоколад з 30 гр вершкового масла на слабкому вогні, постійно помішуючи.
Розділити набряклий желатин на 3 частини, одну частину додамо в чорний шоколад, прогріємо до повного розчинення желатину, додати 50 гр лікеру. до цієї маси додати 200 гр збитих вершків і перемішати.
Застелити по колу форму плівкою і вилити масу на бісквіт (ви пам'ятаєте, ми бісквіт підрізали по краю і маса рівномірно розподілиться), поставити в морозилку, маса повинна застигнути!
Те ж саме ми проробляємо з молочним шоколадом (розтопити шоколад з слів.масла желатин, лікер, в остиглий трохи мус додати вершки-200 гр, перемішати, вилити на застиглий мус, ставимо в морозилку) і проробляємо все те ж саме з білим шоколадом, ставимо в морозилку коли застигне, вийняти, зняти плівку.