Торт "Тірамісу з апельсинами"
enjoy
08.11.2014

Складові:
- 150г темного шоколаду для випічки
- 50г вершкового масла
- 200г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- сіль
- 2 яйця
- 100г борошна
- 1 ч. Л. розпушувача тіста
- 3 апельсина
- 6 листочків білого желатину
- 500г знежиреного сиру
- 250г маскарпоне
- 0,5 ч. Л. кориці
- 0,5 ч. Л. гвоздики
- какао для присипки

Приготування
Роз'ємну форму для торта змастіть маслом і присипте борошном. Шоколад крупно порубати і розтопіть на водяній бані, дайте трохи охолонути. З'єднайте вершкове масло, 100г цукру, ванільний цукор, 1 щіпку солі і збийте міксером. По одному підмісіть яйця. Змішавши борошно і розпушувач тіста, просійте поверх і знову все перемішайте. Додайте розтоплений шоколад, перемішайте.
Тісто вилийте у форму і випікайте 20 хвилин при температурі 175С. Дістаньте і залиште на 15 хвилин, потім вийміть корж з форми і дайте остаточно охолонути.
Для приготування крему очистіть апельсини так, щоб видалити плівочки. Прорізаючи дольки ножем між плівочка, у двох апельсинів виріжте м'якоть і наріжте на шматочки. Плівочки відіжміть і зберіть сік.
Замочіть желатин в холодній воді. Змішайте сир, маскарпоне, апельсиновий сік, 100г цукру і прянощі. 3 хвилини збивайте міксером. Желатин відіжміть, розпустіть на слабкому вогні і змішайте з 2 столовими ложками крему. Потім підмісіть до решти крему. Додайте шматочки апельсинів. Навколо готового коржа зімкніть бортики форми і, наповнивши її апельсиновим кремом, поставте в холодильник на 3 години.
Що залишився апельсин очистіть, знімаючи шкірку з білим шаром, і наріжте кружечками. Звільніть торт від форми, присипте какао і прикрасьте апельсином.

close
Додати свій рецепт