
Форма 24 см., дно змастити маслом і злегка присипати мукою.
Складові:
тісто:
- 5 яєць
- 1 ст. цукру
- 1 ст. борошна
- ваніль
- 2 ст.л. молока
- 70-100г чорного шоколаду
перший крем:
- 400г вершків жирністю 35%
- 2 ст.л. цукру
другий крем:
- 2/3 банки вареного згущеного молока
- 100г м'якого вершкового масла
- 80-100г злегка порубленного жареного арахісу
глазур:
- 100г шоколаду
- 2 ст.л. молока
Приготування
Відділити жовтки від білків, жовтки збити з цукром та ваніллю. В мисочку налити молоко і покласти шоколад поламаний на кусочки, розтопити в мікрохвильовці, вимішати до однорідного стану, добавити до жовтків та збити.
Білки збити в міцну піну, добавити до шоколадної маси разом з мукою, обережно вимішати до однорідного стану, вилити в форму, випікати при 180 гр. близько 25-35 хвилин.
Готовий корж остудити, розрізати на дві частини.
Вершки збити з цукром в плотну масу, викласти на корж і рівномірно розприділити, поставити в холодильник на 15 хв. (щоб вершки злегка застили).
Масло збити з вареним згущеним молоком, добавити арахіс, розмішати. Намазати обережно на вершковий крем, зверху покласти другий корж.
Для глазурі також в мікрохвильовці розтопити шоколад з молоком, розмішати до однорідного стану і вилити зверху на торт, рівно розмастити, прикрасити по бажанню. Торт повинен постояти не менше 5-ти годин в холодильнику.