
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій: 14
Складові:
- 150 г борошна
- 150 г вершкового масла
- 3 ст. л. цукру
- 200 г кокосової стружки
- 7 ст. л. згущеного молока
крем:
- 0,75 банки згущеного молока
- 600 мл кокосового молока
- 350 мл вершків жирністю 35%
- 300 г м'якого сиру
- 30 г желатину
- 150 г очищених мигдальних горіхів
- 2 ч. Л. ванільного цукру
Приготування
Борошно просіяти в миску, додати цукор, розм'якшене вершкове масло і 1/3 кокосової стружки. Вимісити еластичне тісто, скачати в кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 20 хвилин.
Розігріти духовку до 190 градусів. Приготувати 2 круглі вогнетривкі форми різного розміру, змастити їх маслом. На присипаному борошном столі розкачати тісто в 2 кола по діаметру форм. Перекласти в них тісто і випікати до світло-коричневого кольору, 15 хвилин.
Желатин замочити в 4 ст. л. холодної кип'яченої води і залишити на 15 хвилин. Горіхи порубати у велику крихту, обсмажити 2-3 хвилини, на сухій сковороді.
Змішати сир з 0,75 банки згущеного молока, ванільним цукром і кокосовим молоком. Желатин віджати і на маленькому вогні, весь час перемішуючи, розтопити до однорідності. Дати трохи охолонути. Вершки збити в щільну піну. Поступово додати желатин в сирну масу, потім перемішати з мигдалем і збитими вершками. Викласти суміш у застелені харчовою плівкою 2 куполоподібні форми або миски, підходящі по діаметру до Випікати коржі, поставити в холодильник на 2 години.
Форми із застиглим кремом накрити готовими коржами, краї підрівняти.
Перевернути круги на робочу поверхню і зняти плівку. Змастити кола згущеним молоком, обсипати залишилася кокосовою стружкою і викласти на велику тацю. Використовуючи ягоди, горіхи і шоколадні палички, зробити сніговикові "очі", "ніс", "рот" і "ручки".