Складові:
тісто:
- 100 г м'якого вершкового масла
- 100 г цукру
- 250 г сметани
- 2 ст. борошна (або трохи більше)
- 0,5 ч.л. соди
крем:
- 250-300 г сметани
- 75 г цукру
- 2 ст. л. розкришене халви
- 2 ст. л. малинового варення
- 1-2 ст. л. подрібнених в кавомолці мигдальних горіхів
Приготування
Для тіста масло розтерти з цукром, додати решту інгредієнтів, замісити не дуже круте тісто - щоб прилипало до рук. Пам'ятайте, що муки краще недоложіть, ніж перекласти - інакше коржі вийдуть сухими. Поставити тісто в холодильник не менше ніж на 30 хвилин.
Розігріти духовку до 180 С.
Розділити тісто на 3-5 частин. Кожну частину розподілити рівним коржем на промасленим папері (можна заздалегідь на кожному аркуші паперу обвести олівцем тарілку - це коло промазати маслом і по ньому розподілити руками тісто). Тісто дуже липне до рук, тому змастіть їх рослинною олією.
Кожен корж випікати 20-25 хвилин. У перші 10 хвилин, коли коржі тільки схопляться, наколоти кожен виделкою. Слідкуйте, щоб коржі не пересохли. Стали золотистими, трохи коричневими - можна виймати.
Для крему сметани візьміть краще побільше, щоб коржі гарненько просочилися і стали ніжними. Все змішати, промазати коржі рясно, помістити торт в холодильник не менше ніж на 6-7 годин (краще, якщо простоїть ніч, торт вийде найніжніший). Зверху "Сметанник" можна прикрасити горіхами, сухофруктами, шоколадною стружкою або чим захочете.