
Складові:
- молоко коров'яче (для бланманже) 100 мл
- сметана (для коржа) 0.5 ст.
- мука (для коржа) 3/4 ст.
- цукор (для коржа) 0.5 ст.
- сода (для коржа) 1 ч.л.
- банани (для начинки) 2 шт.
- яйця курячі (для коржа) 1шт.
- вода (для сиропу + для прикраси) 80 мл + 130 мл
- желатин (для бланманже) 10 г
- сир (для бланманже) 400 г
- желе (безбарвне, бистрозастивающее) 4 г (0,5 пакетика)
- персик (для прикраси) 1 шт.
Приготування
Приготувати тісто для коржа. Всі інгредієнти змішати в мисці, збити міксером і залишити в холоді на 30 хв. Потім влити тісто в роз'ємну форму, попередньо змащену маслом.
Випікати корж в духовці при температурі 200 градусів до утворення рум'яної скоринки. Дати охолонути. У теплій воді розвести цукор і просочити корж.
Приготувати бланманже. Замочити желатин в 100 мл теплого молока (Не окропу). Залишити да набрякання - це хвилин 30, помішуючи.
Змішати блендером сир, цукор і сметану.
Молоко з желатином нагріти, але не кип'ятити, постійно помішуючи. А потім трохи подостить желатинову суміш влити в сирну масу і перемішати.
Банани (але можна будь-які інші фрукти, у тому числі і консервовані) розрізати на невеликі шматочки, розкласти по коржу, залити сирною масою.
Торт прикрасити часточками персиків, залити бистрозастивающім желе (в желе-порошок додати 1,5-2 ст.л. цукру, 130 мл води і кип'ятити 1 міну, заливати відразу гарячим, інакше застигне) і поставити холодильник на 3-4 години.