Торт "Штірліц"
enjoy
23.01.2015

Роз'ємна форма для випікання (діаметр 28 см).

Складові:
- 2,5 склянки борошна 
- 1 пачка (200 г) вершкового масла
- 3 великих яйця
- 0.5 склянки цукру + 1-2 ложки для тіста
- 1-2 ст. л. какао
- 0.5 ч. л. соди
- третину ч. л. лимонної кислоти 
- кислуватий джем (або конфітюр) 

Приготування
Яйця розділити на білки і жовтки. Борошно змішати з содою, лимонною кислотою і 1-2-ма ложками цукру, розтерти руками з розм'якшеним вершковим маслом, додати жовтки. Замісити тісто, розділити його на 3 частини. В одну додати какао. Одну частину білого тіста покласти в в холодильник, дві інші - в морозилку. Тим часом збити білки з цукром в круту піну (відмінність пирога "Гагарін" від "Штірліца" в тому, що в збиті білки акуратно додаємо 1 пачку сухого порошку червоного киселю (наприклад, вишневого), в результаті білкова прошарок виходить рожевої). 

Збірка торта: у рознімної формі сформувати кошичок з невеликими бортиками з однієї частини світлого тіста (тієї, що була в холодильнику), змащуємо її улюбленим джемом, зверху натираємо на крупній тертці заморожене "шоколадне" тісто, на нього - збиті білки, зверху натираємо на крупній тертці решту світлого тіста. Форму з пирогом ставимо в розігріту до 180°С духовку і випікаємо близько 40 хвилин (до золотистого кольору). Готовий торт за бажанням посипати цукровою пудрою.

close
Додати свій рецепт