
Складові:
коржі:
- 140 г. вершкового масла
- 4 яйця
- 200 р цукру
- 180 р борошна
- 1 ч.л. (без гірки) соди гашеної оцтом
- 3 ст.л. какао
крем:
- 700 мл. вершків (33%)
- 250 р цукру
- 2 ст.л. какао
шоколадний ганаш:
- 200 р чорного шоколаду
- 200 мл. вершків (33%)
- 4 ст.л. цукру
просочення:
- кави (кавовий лікер) за бажанням
прикраси:
- 50 г. шоколаду
Приготування
Для тіста розтопити вершкове масло. Яйця збити з цукром. Додати розтоплене масло, гасіння соду, какао, борошно і збивати до отримання однорідного тіста. Вилити тісто в змащену вершковим маслом форму і поставити в попередньо нагріту до 180 градусів духовку. Випікати 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною паличкою.
Готовий корж остудити і розрізати на три частини.
Для вершкового крему збити вершки з цукром і какао. Перед збиванням вершки обов'язково охолодити. Готовий крем поставити на деякий час в холодильник.
Шоколадний ганаш бажано використовувати відразу після приготування оскільки він дуже швидко застигає і його стає важко розподіляти по коржу. На водяній бані топимо шоколад, дуже важливо щоб у нього не потрапила вода. Збиваємо вершки з цукром в міцну піну, додаємо до них розтоплений шоколад і ще раз збиваємо.
Тепер можна змащувати коржі. При бажанні їх додатково можна просочити кавовим лікером або міцною кавою. Послідовність така: просочуємо корж, зверху викладаємо шоколадну начинку, потім вершковий крем. Далі в тому ж порядку: корж, просочення, шоколад, крем. Торці торта закриваємо використовуючи залишився вершковий крем.
Прикрашаємо шоколадом.