Торт "Шоко-лайм"
enjoy
22.10.2014

Продукти розраховані на роз'ємну форму діаметром 22 см.

Складові:
бісквіт:
- 5 яєць 
- 100 г борошна 
- 30 г какао порошок 
- 50 г вершкового масла 
- 50 мл молока 
- 140 г цукру 
- 1 щіпка солі 

ганаш: 
- 125 мл молока 
- 1 ст ложка меду 
- 220 г темного шоколаду (50% какао і вище) 
- 1 ст ложка вершкового масла 

крем: 
- 6 шт лайма (знадобиться видавити 170 мл соку) 
- 7 листочків желатину 
- 500 мл натурального йогурту 
- 150 г цукрової пудри 
- 150 мл жирних вершків

Приготування
Духовку включити грітися на 175 ° C. Форму застелити пекарської папером, стінки змастити олією. 
Масло розчинити в злегка теплому молоці. Борошно і какао змішати. Яйця збити з цукром і сіллю в пишну масу, додати молоко, борошно з какао і добре перемішати міксером. Вилити тісто в підготовлену форму і випікати 30 хвилин. Готовий бісквіт повністю остудити на решітці і розрізати на 3 коржі. 

Примітка: бісквіт виходить невисокій..мне було важко розрізати його на 3 коржа. Один корж у мене поламався, я зробила з нього крихту і виклала її третім шаром в торті. 

Для крему: Замочити листики желатину в холодній воді на 10 хвилин. Натерти цедру з 2 лаймов, вичавити сік (170 мл), додати цукрову пудру. Віджати желатин, додати пару ложок соку й злегка нагріти до повного розчинення желатину. Змішати разом розчинений желатин, лаймовий сік і йогурт. Поставити в холодильник на 20 хвилин. Збити вершки і підмішати їх до початківця застигати крему. 

Для ганаша: Закип'ятити молоко з медом, прибрати з плити і всисать дрібно порізаний шоколад і масло. Через 5 хвилин перемішати міксером масу. 

Збірка торта: Закріпити кільце від рознімної форми навколо першого коржа. Далі вилити на корж 5-6 ст ложок ганаша і розрівняти. Наступний шар 1/3 крему. Далі: другий корж, ганаш, крем, третій корж, ганаш, крем. Поставити торт мінімум на 4 години в холодильник для застигання.

close
Додати свій рецепт