
Складові:
тісто для основи:
- 2 яйця
- 80г цукру
- 80г муки
- можна дати чуть розрихлювача, а можна і без
- ваніль
начинка:
- 30г желатину
- 5 великих яєць
- 1 ст. цукру
- 150г масла вершкового
- 0,5 ст. молока
- 1 ст.л. муки без гірки
Приготування
Спекти бісквіт - основу з двох яєць відомим вам способом ( чи відділяючи білки від жовтків, чи ні - як зручніше). Потому відділити білки від 5 яєць, покласти в холод. Жовтки розтерти з половиною стакана цукру, додати 1 ложку муки і молоко і поставити варитися на малесенькому вогні..( взагалі-то ця процедура по рецепту мала робитися на водяній бані, але то така марудна справа...) до максимального загущення. Готова маса має бути схожа на заварний крем...Остудити. Коли охолоне - добре збити. Масло збити до білого, змішати з жовтками, продовжуючи збивати ще 2-3 хв. Желатин замочити приблизно десь у стакані холодної води...розчинити на водяній бані чи у мікрі до рідкої консистенції. Трохи остудити, щоб був ледь теплий. Білок збиваємо з рештою цукру на міцну піну. З"єднуємо і збиваємо масляно-яєчну суміш із рідким желатином, потім легесенько і швидко перемішуємо з білковою піною.
Бісквіт кладемо в форму, яку вистеляємо плівкою, тоді торт легко від неї відійде, також легко буде торт витягти з форми, якщо вона не роз'ємна. Або можна зробити навколо бісквіту високі бортики із фольги. Бісквіт можна просочити любим сиропом, та це не обов"язково. Виливаємо, власне, "молоко" на бісквіт і кладемо в холод. Застигає дуже швидко. Торт заливаємо шоколадною глазур'ю.