Торт «Пташине молоко»
enjoy
16.02.2015

Складові:
- цукор ванільний 1 ч.л.
- олія для змащування
- яйце 4 шт.
- молоко 1 ст.
- цукор 2 ст.
- цукор ванільний 3 ч.л
- масло вершкове 50г
- цукор ванільний 1 ч.л.
- цукор 1/2 ст.
- сметана жирністю 30-42%
- 250г вершки жирністю 33-35%
- 1 ст.л. цукор 1 ст.
- борошно 1 ст.
- яйце 10 шт.
- картопляний крохмаль 1 ст.л.
- желатин в гранулах 40г
- масло вершкове 300г
- шоколад темний (60% какао ) 150-200г
- цукор 1/2 ст.
- цукор ванільний 1 ч.л.
- шоколад 100-150г

Приготування
Для тіста яйця збийте з цукром і ванільним цукром дочиста, додайте просіяне борошно і збийте до однорідності. Глибоке деко рясно змастіть маслом, присипте борошном і вилийте в нього тісто шаром близько 1 см. Розрівняйте зверху ножем і спечіть в попередньо розігрітій до 180°С духовці до золотистого кольору, 7-10 хв. . Готовий бісквіт остудіть і розріжте горизонтально на 2 половини.

Для крему відокремте білки від жовтків. Крохмаль розведіть в 1 ст. л. води. У глибокій  мисці розітріть жовтки з 1 склянкою цукру і ванільним цукром, влийте молоко, розмішайте, додайте крохмаль, збийте до однорідності, встановіть миску на водяну баню над каструлею з киплячою водою і варіть до загустіння. Остудіть, додайте розм'якшене масло і збийте міксером до пишноти.

Желатин залийте 150 мл води на 20 хв., Потім прогрійте на водяній бані або мінімальному вогні, помішуючи, до розчинення ; процідіть. Білки збийте з 1 склянкою цукру. У збиті білки швидко влийте желатин тонкою цівкою при постійному помішуванні. Додайте приготований крем і ретельно перемішайте.

Одну половину бісквітного коржа укладіть в глибоку форму, залийте кремом, накрийте другим коржем і залиште застигати на 4-5 год в холодильнику. Для глазурі шоколад розтопіть з маслом на водяній бані або в мікрохвильовці, дістаньте застиглий торт з форми і облийте його зверху і з боків. Дайте застигнути в холодильнику 1 год і подавайте. 

close
Додати свій рецепт