Торт «Прага» за старовинним рецептом
enjoy
15.12.2014

Складові:
- борошно пшеничне 1,5 склянки
- цукор 2 склянки
- сметана 20% -ва 6 столових ложок
- сода 2 чайні ложки
- молоко згущене 6 столових ложок
- какао-порошок 7 столових ложок
- масло вершкове 300 г
- молоко 0,6 л
- крупа манна 4 столові ложки
- ванілін щіпка
- коньяк 3 мл
- горіхи волоські 25 штук
- яйце куряче 2 штуки

Приготування
Яйця і склянку цукру збити, додати сметану, 2 чайної ложки соди, погашеної оцтом, згущене молоко, 4 столові ложки какао. Перемішувати цю суміш потрібно в блендері або комбайні. Потім додати півтори склянки борошна і ретельно перемішати.


Половину суміші вилити в заздалегідь змащену маслом форму для випікання. Випікати 30-40 хвилин у попередньо розігрітій до 130-140 градусів. Залежно від потужності духовки температура і час приготування може варіюватися. Щоб перевірити готовність коржа - проткніть зубочисткою. Якщо на зубочистки залишилося тісто, то продовжуйте випікати.


Для більш легкого вилучення коржа з форми поставте його на змочену холодною водою ганчірку. Те ж саме робите з другим коржем. Поки вони готуються, приступайте до крему.

Зварити кашу (зваріть її заздалегідь, щоб вона встигла охолонути): 3-4 столові ложки манної крупи, півлітра молока й півсклянки цукру. Каша повинна бути густа. Остуджуєте, ставите в холодильник, можна навіть в морозилку - не більш, ніж на 10 хвилин.


Збити 200 грам масла, потім поступово додавати кашу, збивати, додати ванілін і пробку-дві алкоголю, перемішати. Крем повинен вийти густим. Поставте його поки в холодильник.


Дістати коржі і розрізати кожен на 2 частини. Кожен корж, крім верхнього, намазати кремом і викласти на крем волоські горіхи. Верхній шар покрити глазур'ю. Щоб зробити глазур, в каструльці потрібно розтопити 100 грам вершкового масла, додати 8 столових ложок цукру, 2 столові ложки молока і 2 столові ложки какао. Помішувати хвилин 5. Вилити на торт і відразу розмазати, тому швидко застигає!

close
Додати свій рецепт