
Складові:
- кукурудзяний крохмаль 2 ч.л.
- пудра цукрова 250 г
- білки 4 шт
- сіль - щіпка
- оцет (або лимонний сік) 1 ст.л.
- вершки 33%-35% (охолоджені) 300 мл
- кава (дрібно мелений в кавомолці) 2 ч.л.
- розчинно гарячий шоколад (порошок) 2 ч.л.
- какао для посипання
Приготування
Цукрову пудру змішати з меленою кавою і з розчинною шоколадом.
Білки збити з сіллю міксером на першій швидкості до збільшення в об'ємі в 3-4 рази.
Починаємо поступово додавати цукрову пудру по 1 ст.ложке.
Збивати до стійких піків і блиску, за хвилину до кінця збивання додати крохмаль і оцет.
На папері для випічки намалювати коло діаметром 22 см. Викласти в центр круга білки, і акуратно розрівняти.
Розігріти духовку до 180 гр.
Деко з меренгой поставити в духовку, і тут же зменшити температуру до 150 градусів. Випікати меренгу близько 1 години (я випікала рівно 1 годину). "Павлова" виходить хрусткої зовні і трохи м'якою всередині.
Готове безе залишити остигати на ніч в духовці з відкритими дверцятами.
Наступного дня збити сильно охолоджені вершки до стійких піків, викласти їх на корж, посипати зверху через сито какао, і до подачі прибрати в холодильник.