Торт "Паризький коктейль"
enjoy
11.12.2014

Складові:
- 3 ст. ложки меду
- 150 гр цукру
- 3 ст. ложки рослинної олії
- 180 мл гарячої води
- 500 гр борошна
- 1 ч. Ложка соди

крем:
- 250 гр вершкового масла
- 600 мл молока
- 3 яйця
- 1 ст. ложки борошна
- 1 склянка цукру
- ванілін
- 100 гр лісових горіхів або мигдалю, подрібнити Розігріваємо духовку до 180С.

Приготування
Перемішуємо мед, цукор, масло і воду і ставимо на вогонь. Коли суміш закипить, знімаємо з вогню і додаємо борошно, змішане з содою. Тісто виходить заварне. Ділимо його на 6-7 частин, розгортаємо і випікаємо кожен корж до золотистого кольору. Форма може бути як кругла, так і квадратна. Розгортати потрібно тонко, але тісто не рветься.

Для крему: яйця розтираємо з цукром, перемішуємо з борошном, розводимо холодним молоком і ставимо на вогонь, безперервно помішуючи, поки маса не загусне. Знімаємо з вогню, охолоджуємо і додаємо горіхи і ванілін. Коли крем майже охолоне, покласти масло і добре перемішати міксером. Мазати коржі краще ще теплим кремом. Коли коржі просочаться кремово-горіховою масою, вони просто тануть у роті.

close
Додати свій рецепт