Складові:
тісто:
- 150г маргарину
- 150г цукру
- 4 яйця
- 1 ст. л. какао
- 1 ч. л. амоняку
- 1 ст. л. сметани
- 150г мелених горіхів
- 2 ст. л. муки
начинка:
- 1 ст. мелених горіхів
- 4 ст.л. цукрової пудри
- 50г коньяку
крем:
- 5 жовтків
- 1 ст. л. какао
- 1 ст. цукру
- 1 ст. молока
- 1 ст. л. муки
- 250г масла
Приготування
Маргарин, цукор, сметану - ретельно розтерти в макітрі до однорідної маси. Додати жовтки, амоняк, горіхи і ще ретельно втерти. Білки збити на піну і вимішати з основним тістом. Додати муку. І спекти один корж.
Начинка: перемішати всі інгредієнти і викласти на охолонувший корж.
Приготувати заварний крем: жовтки збити з цукром, додати молоко, какао, муку і ретельно збити. Поставити на вогонь і варити при постійному помішуванні, щоб не було грудочок, до загустіння. Охолодити. Збити масло і додавати по 2 ст. л. заварного крему. Викласти крем на начинку. Зверху торт за бажанням можна залити шоколадом.