
Складові:
тісто:
- 5 яєць
- 2 ст. цукру
- 2-3 ст.л. сметани
- 2 ст.л. какао
- 1,5 ч.л. соди, гашеної оцтом
- 2 ст. муки
крем:
- 1,5 ст. молока
- 2 ст. цукру
- 450г вершкового масла
- 300г вишень, настояних на горілці
прикраса:
- 2 плитки чорного шоколаду
Приготування
Тісто: збити 5 білків з цукром.
Додати жовтки, сметану, какао, соду і муку. Все ретельно перемішати, випекти 2 коржі і охолодити.
З одного коржа вийняти середину, залишивши лише тонкі стінки.
Другий корж розрізати уподовж на 2 коржі. Один корж відкласти а інший разом з м'якоттю з першого коржа дрібно порізати.
Крем: молоко і цукор розігріти на слабкому вогні, поки не розчиниться цукор до світло-коричневого кольору. Масло збити і тонкою цівкою влити в нього охолоджене молоко. Крем розділити на три частини.
У 2/3 крему додати крихту з коржів, вишні перемішати і наповнити порожній корж.
Потім прикрити половинкою коржа, що залишилася, і змастити торт кремом, що залишився.
Одну плитку шоколаду потерти і обсипати торт, а другу розтопити на водяній бані і полити торт.