Торт "П'яна вишня"
enjoy
04.02.2015

Складові:
бісквіт:
- 10 яєць
- 2.5 склянки цукру
- 2 склянки борошна
- 50г какао

крем:
- 50г какао
- 600г вершкового масла
- 4 столові ложки молока
- 2.5 склянки цукру
- 4 яйця
- 5-10г ваніліну 

п'яна вишня:
- 2.5 склянки вишень
- 1/2 склянки коньяку
- 0.5 склянки цукру

глазур:
- 100г чорного шоколаду
- 2 столових ложки молока

Приготування
За 2 дні до приготування торта з вишень вийняти кісточки. Вишню укласти в банку, засипати половиною склянки цукру і залити коньяком (вишню притиснути до дна банки, щоб вона вся була покрита коньяком). Банку закрити кришкою і поставити в холодильник. 

Бісквіт: просіяне борошно змішати з какао. Яйця збити, поступово додаючи цукор, потім продовжити збивати яєчну суміш на водяній бані до утворення густої теплої маси. Збиту масу зняти з водяної бані і продовжувати збивати, поки не охолоне (якщо хочете швидше, то бісквіт можна приготувати і холодним способом). Збиті яйця змішати з борошном і какао, обережно перемішуючи збиту масу ложкою зверху-вниз. Тісто викласти в викладену промасленим пергаментом роз'ємну форму. Бісквіт випікати в духовці при температурі 180°С 30-40 хвилин. Готовність перевірити, проткнув бісквіт дерев'яною паличкою (паличка, яку ви дістаєте з бісквіту має бути сухою). 

Крем: какао змішати з невеликою кількістю цукру, влити 4 столові ложки молока. Суміш довести до кипіння, прогріваючи на маленькому вогні і безперервно помішуючи. Яйця збити на водяній бані, додати приготоване какао. Вершкове масло розтерти з 2.5 склянками цукру, постепеннно додаючи остигнула масу з какао і яєць і ванільний цукор. Якщо в кремі весь цукор розійшовся - крем готовий. Бісквіт розрізати навпіл. З кожної половинки вийняти м'якуш, розтерти його з третього приготованого крему, потім отриману масу перемішати з половиною "п'яних вишень" (с вишень попередньо злити рідину). Масу розділити навпіл і укласти назад в коробочки з кірок бісквіта, попередньо змастивши їх зсередини кремом. На нижню половину приготованого торта викласти частина що залишився крему, зверху засипати вишнею і все покрити кремом. На нього покласти розрізом вниз другу половину торта. Шоколад розтопити на водяній бані, додати 2 столові ложки молока. Торт зверху і з боків залити отриманою шоколадною глазур'ю і поставити в холодильник.

close
Додати свій рецепт