Торт "Оленка"
Складові:
тісто:
- 250 г сметани 20%
- 150 г слив. масла (маргарин 200 г)
- 3 шт. яйця
- 2,5 ст. борошна
- 150 г цукру
- 1/2 б. сгущеного молока
- 0.5 чайної ложки соди (гасити)
крем:
- 250 г слив. масла
- 1/2 б. сгущеного молока
Приготування
Розтерти яйце і цукор в мисці (бажано збити міксером).
Масло розтопити. Сметану + згущене молоко + борошно - з'єднати.
Соду погасити оцтом.
Все ретельно переміщати.
Перекладаємо наше тісто у форму (її потрібно попередньо змастити). Випікати торт в розігрітій духовці при 180-200°С 30-35 хвилин.
Крем: півбанки згущеного молока змішати з маслом, збити в крем. Торт в гарячому вигляді поділити на 2 частини і промазати кремом. Залишилися кремом прикрасити торт, зверху посипати темним (тертим) шоколадом.