Роз'ємна форма для випічки діаметром 27 см.
Папір для випікання.
Складові:
- 100г молочного шоколаду
- 50г чорного шоколаду
- 3 жовтки
- 1 яйце
- 200г готового яблучно-персикового пюре
- 4 ст. л. цукру
- щіпка кориці
- 2 ст. л. коньяку
- 1 ст. л. 15% сметани
- 0.5 ч. Л. соди
- щіпка лимонної кислоти
- 0.5 склянки борошна (обсяг склянки 250 мл)
- 1 ст. л. какао-порошку
- жменю чорносливу без кісточок
бізе:
- 3 білки
- 0.5 склянки цукру
Приготування
Шоколад розтопити на водяній бані (мисочка з шоколадом не повинна торкатися води). Форму застелити папером для випічки. 3 яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити в міцну піну (з цукром) і поставити в холодильник. Просіяне борошно змішати з содою, лимонною кислотою і какао. Чорнослив вимити й подрібнити блендером. У каструльку викласти фруктове пюре, цукор, яйце, жовтки, корицю і все збити міксером. Збиваючи, по черзі додавати розтоплений шоколад, коньяк і сметану. Додати чорнослив, перемішати. Додати сухі компоненти (борошно, змішане з содою і какао) і теж перемішати. Шоколадне тісто викласти у форму, зверху акуратно викласти збиті білки. Форму з тортом поставити в розігріту до 150°С духовку. Випікати близько 30 хвилин (важливо не перепекти Брауні). Остиглий торт поставити в холодильник. Нарізати і їсти - на наступний день. Якщо Браун не перепекти, торт виходить дуже ніжним, соковитим і шоколадним.