Торт "Наполеон" зі згущеним молоком
enjoy
27.01.2015

Цей "Наполеон" відрізняється від своїх численних побратимів тим, що готується з справжнього, приготованого вручну листкового тіста, а не з швидкого рубленого, як безліч інших. Це вимагає додаткових зусиль і часу, але зате коржів доводиться випікати набагато менше.

Складові:
тісто:
- 2 яйця
- 1 склянка холодної води
- 1 столова ложка 9% оцту
- 3 склянки борошна
- 1 пачка вершкового маргарину

крем:
- згущене молоко + вершкове масло

Приготування
Листкове тісто: збити яйця. Змішати оцет з водою і додати в яйця. Змішуючи, додаємо борошно (тісто не туге). Розкачуємо пласт з тіста і тонкими пластинками укладаємо на половину поверхні пласта маргарин (1/3 пачки), складаємо пласт навпіл, розгортаємо, знову викладаємо по його поверхні третину маргарину. Процес складання і розкочування повторюємо 3 рази. Четвертий раз пласт скачуємо в рулет, нарізаємо на 8 частин поперек і в холодильник (морозильник) на 40-60 хвилин. Випікаємо в добре розігрітій духовці кожну частину, попередньо розкотивши до окружності торта. Перед випіканням корж обов'язково проткнути виделкою. 

Крем із згущеного молока: сгущенку збити з вершковим маслом і просочити коржі (за бажанням можна приготувати заварний крем для більш м'якою, "мокрою" текстури торта).

close
Додати свій рецепт