
Для коржів:
80 г. вершкового масла, кімнатної температури;
100 г. цукру;
2 яйця, кімнатної температури;
300-350 мл. молока;
½ ч.л. розпушувача;
приблизно 800-900 г. борошна.
Для крему:
400 г. вареного згущеного молока;
600 мл. жирних вершків (від 30%);
500 мл. молока;
4 ст.л. крохмалю;
2 яйця;
0,5 ст. цукрової пудри
Вершкове масло і цукор покласти в миску
І збити міксером
Додати яйця
збити міксером
Додати молоко
перемішати віночком
Відміряти приблизно 150 г борошна, додати соду
перемішати
Просіяти в суміш молока і яєць.
Перемішуємо. Поступово додаємо решту борошна (краще просівають, тоді грудочок не буде)
Коли тісто буде досить густим ...
викладаємо його на стіл ...
і месім руками. Тісто має бути еластичним і не липнуче до рук. Залишимо його на столі хвилин на 30
А самі займемося кремом:
Яйця і крохмаль добре перемішати віночком, щоб не було грудочок
Трохи підігріваємо молоко і трохи наливаємо в жовткову суміш
перемішуємо
І виливаємо все в підігріте молоко
Варимо на середньому вогні в антипригарной посуді до загустіння, постійно помішуючи. Якщо ні антипригарной посуду. тоді на водяній бані.
Якщо у вас в кремі грудочки, збийте його зануреним блендером.
Ось так повинно вийти. Тепер залишаємо крем остигати до кімнатної температури, а самі займемося тестом
Тісто розділити на 4 частини
Потім кожну частину ще на 5 частин. Має вийти 20 шматочків
Беремо шматочок, добре обвалюють його в борошні, розгортаємо тонко
(тісто еластичне, слухняне, не рветься)
наколюємо виделкою
Накручуємо на качалку
Переносимо на деко (деко не обов'язково застеляти папером, т.к. коржі не прилипають)
Печемо при 180-200 С хвилини 4. Я виймала їх, коли з'являлися рум'яні острівці
Краю потрібно обрізати відразу (у мене кришка діам. 21 см)
Обрізки знадобляться для обсипання
Таким чином випекти все коржі
Між випічкою коржів можна продовжити готувати крем.
Якщо у вас немає готової вареної згущенки, то зваріть її заздалегідь. Вона повинна бути холодна.
В остиглий заварний крем додати баночку вареного згущеного молока
перемішати
Вершки збити з цукровою пудрою
Додати в крем спочатку невелику частину збитих вершків.
перемішати
Потім крем додати в вершки і все добре перемішати
Крем, звичайно, слів немає - дуже смачний. З ним шикарний медовик б вийшов. За смаком нагадує підтале морозиво.
збірка:
Остиглі коржі змащуємо кремом. Приблизно по 3 ст.л. на корж
Розподіляємо по всій поверхні
І таким чином змастити всі коржі. Крему вистачило якраз. Залишки вилила на верхівку
Добре розмазати крем з боків
Обсипати крихтою і поставітьв холодильник на ніч.
Торт виходить досить високим. Але після ночі в холодильнику він осяде
Тортик досить пружний при нарізці. Коржі просочуються погано, жестковати ...
Тому він мене трохи розчарував ... Врятував його тільки смачний крем ... Хоча чоловікові сподобався ... І дітям ... І гостю ...
Але коли тортик я спробувала на наступний день, коли він вже добре просочився, я змінила свою думку про нього. Все-таки смачний! І хоч я не люблю наполеони, він навіть мені сподобався ... Ну а любителям наполеонів повинен сподобатися точно ... Тільки дайте йому добу просочитися.