Торт "Наполеон - рижик"
enjoy
28.01.2015

Складові:
- 2 яйця
- 100 г маргарину
- 1 склянка цукру
- 2 ст. ложки меду
- 2,5 склянки борошна
- 2 чайні ложки соди

крем:
- 1,5 склянки молока
- 3 жовтки
- 2 столові ложки борошна
- 1 склянка цукру 
- 200-300г масла вершкового

Приготування
2 яйця розтерти з цукром, додати м'який маргарин, 2 ст. ложки меду / Всі підігріти, помішуючи. Зняти з вогню додати 2 чайні ложки соди харчової, знову підігріти, не кип'ятити. Потім додати 2,5 склянки борошна, все перемішати і поставити на 1 годину для формування. 

Поки тісто стоїть, готуємо крем: 3 жовтки розтерти з цукром, всипати 2 ст. ложки борошна, перемішати, додати 1,5 склянки молока. Ставимо крем на вогонь і варимо, постійно помішуючи (заважати обов'язково, а то будуть грудочки). Як загусне, зняти з вогню і додати масло. Перемішати, можна додати в крем трохи ваніліну на кінчику ножа. Коржі випікаємо при температурі 180-200С. Печуться швидко до рудуватого кольору. Коржі виходять спочатку м'які, поки м'які - вирізаємо по тарілці круглої форми. Одержаний корж змащуємо готовим кремом, між коржами можна додати родзинки, порізану курагу, подрібнені горіхи, обсипати подрібненими обрізками від коржа. Виходить м'який, ніжний, просочений, дуже смачний і ситний торт. Печеться всього 30 хвилин. Всі, хто його пробував, в захваті.

close
Додати свій рецепт