Складові:
тісто:
- 400г маргарину
- 1 стакан молока
- 1 яйце
- 4.5 склянки борошна
заварний крем:
- 500г вершкового масла
- 3 склянки молока
- 3 ст.л. борошна
- 4 яйця
- 2.5 склянки цукру або приготувати заварний крем на жовтках
Приготування
Маргарин порубати з борошном. Молоко, яйце, трохи солі розмішати і влити в рубане тісто. Тісто добре перемішати ложкою, вимісити, розділити на 10 частин і поставити на 30 хвилин у холодильник. Потім розкачати тонкі коржі і випікати їх в гарячій духовці до золотистого кольору. Коржі виходять крихкими і дуже легко ламаються. Кожен корж промазати заварним кремом. Зверху "Наполеон" теж змастити заварним кремом і посипати крихтами (для виготовлення крихт використовувати найбільш невдалий корж). Торт поставити просочуватися на ніч у холодильник, потім "Наполеон" порізати ромбами і викласти у вазу.
Масляний заварний крем: ретельно розтерти яйця з цукром, додати борошно і 1 столову ложку молока, все добре розмішати і підлити залишився тепле молоко (попередньо закіпяченное). Смeсь поставити на вогонь і варити помішуючи. Загустeло - зняти з вогню, нe доводячи до кіпeнія, іначe яйце можeт свeрнуться. Трохи теплий заварний крем розтерти з розм'якшеним вершковим маслом і ваніллю. Якщо такий варіант заварного крему для вас занадто масляний - кількість вершкового масла можна абсолютно спокійно зменшити втричі. Якщо не любите надто солодкий - для приготування крему можна використовувати 1 склянка цукру. Крім того, для виготовлення "Наполеона" можна використовувати заварний крем на жовтках (виходить ніжніше, ніж якщо використовувати цілі яйця). Готовий торт "Наполеон" можна зберігати в холодильнику 2 дні. Але краще не готувати його заздалегідь. Оптимальний варіант - промазати коржі для "Наполеона" напередодні ввечері.