
Тісто
2 ст.мукі,
200 гр сл. масла,
200 гр сметани,
щіпка солі.
Я беру ще половину цієї норми всіх продуктів - щоб зайвий корж був для обсипання.
КРЕМ - найкраще сюди підходить заварний крем - ніжний і не жирний.
На дошку насипати борошно, покласти охолоджене масло нарізане маленькими шматочками і все це дрібно порубати ножем. Після цього в борошні зробити поглиблення і влити сметану, чуть чуть посолити і змушують тісто. З тіста скачати кулю і прибрати в холодильник на кілька годин. Перед випічкою розкачати і скласти, ще раз розкачати і скласти в 2-3 рази. ВСЕ - наше тісто готове.
Розділити приблизно на 4-5-6 коржів (як вийде) і випікати в духовці 180 гр. хвилин 30.
Поки печуться коржі, зробити крем
1/2 л молока,
1 стакан холодного молока,
2-3 ст.ложки борошна,
2 яйця,
1,5 склянки цукру,
150 г слів.масла,
ванілін.
Яйця збити з цукром, додати 1 склянку холодного молока і борошно, збити. Влити цю масу в киплячі 1/2 л молока.
Варити до загустіння, постійно помішуючи, але не кип'ятити. Зняти з вогню, охолодити, збити з м'яким маслом і ваніліном. При бажанні можна в крем додати 2-3 ст.л. коньяку (за бажанням)
Готові коржі вийняти з духовки і дати охолонути. Потім промазати кремом. Краю я відразу не обрізаю - вони дуже ламаються. Ставлю торт на холод на ніч. Вранці обрізаю краю і обсипають залишилися крихтами від тесту. Можна верх посипати - змішати крихти з рубаними дрібно горіхами.