Торт Наполеон
enjoy
22.10.2014

Складові:
- 3 склянки молока 
- 3-4 яйця 
- 1 ст л борошна 
- 2 ст л крохмалю 
- 1 стакан цукру 
- 150 грам вершкового масла 
- 1 стручок ванілі (або ванільна есенція, або ванілін) 
- 1 упаковка замороженого листкового тіста (не дріжджового)

Приготування
Тісто розділіть на листи і покладіть розморожуватись при кімнатній температурі. Розігрійте духовку до 220 С. 
Змішайте половину молока, яйця, борошно і крохмаль. 
Другу половину молока налийте в каструлю, поступово всипайте 1 стакан цукру, помішуючи на невеликому вогні. 
Далі доводимо суміш в каструлі до кипіння (але не даємо кипіти), і в киплячу суміш вливаємо суміш з яйцями (пункт 2). Постійно помішувати! Ще раз доводимо суміш до кипіння, але не кип'ятимо. Вимикаємо вогонь, продовжуємо помішувати протягом 3-5 хвилин. Вийшов крем повинен по консистенції бути як молочна манна каша. 
Випікаємо листи тіста 10 хвилин до золотистого кольору. 
У остиглий крем додаємо 150 грам вершкового масла, збиваємо. 
Промазуємо листи кремом і складаємо стопкою, зверху посипаємо залишивсею крихтою.

close
Додати свій рецепт