Складові:
- 3 склянки молока
- 3-4 яйця
- 1 ст л борошна
- 2 ст л крохмалю
- 1 стакан цукру
- 150 грам вершкового масла
- 1 стручок ванілі (або ванільна есенція, або ванілін)
- 1 упаковка замороженого листкового тіста (не дріжджового)
Приготування
Тісто розділіть на листи і покладіть розморожуватись при кімнатній температурі. Розігрійте духовку до 220 С.
Змішайте половину молока, яйця, борошно і крохмаль.
Другу половину молока налийте в каструлю, поступово всипайте 1 стакан цукру, помішуючи на невеликому вогні.
Далі доводимо суміш в каструлі до кипіння (але не даємо кипіти), і в киплячу суміш вливаємо суміш з яйцями (пункт 2). Постійно помішувати! Ще раз доводимо суміш до кипіння, але не кип'ятимо. Вимикаємо вогонь, продовжуємо помішувати протягом 3-5 хвилин. Вийшов крем повинен по консистенції бути як молочна манна каша.
Випікаємо листи тіста 10 хвилин до золотистого кольору.
У остиглий крем додаємо 150 грам вершкового масла, збиваємо.
Промазуємо листи кремом і складаємо стопкою, зверху посипаємо залишивсею крихтою.