
Складові:
тісто:
- сметана 200г
- вершкове масло 50г
- яйце 1 шт.
- сода 1 ч.л.
- борошно 2,5 склянки
крем:
- молоко 1л.
- яйце 3 шт.
- цукор 1 склянка
- ванилька пакетик
- борошно половина склянки
- масло сл. 50г
Приготування
Готуємо коржі для торта. Спочатку збиваємо всі продукти крім борошна,потім потроху додаючи борошно місимо тісто, досить круте.
Все тісто ділимо на 10 шматочків і ставимо в холодильник охолодитися на пів години.
Коли тісто охолоне, розкачуємо кожен шматочок дуже тонко і вирізаємо тарілкою коло прямо на деку. Наколем вилочкою і ставимо в гарячу духовку.
Так печемо всі коржі. Обрізки збираємо і качалкою перетираємо на крихту.
Поки наші коржі повністю охолонуть ми заваримо крем.
Молоко поставити на вогонь, нехай закипить. А поки розітремо цукор з яйцем, додамо борошно. Гарненько вимішуємо, трохи розбавивши холодним молоком.
Коли молоко закипить вливаємо в нього цю суміш тоненькою цівкою і заварюємо як кисіль. Помішуємо, щоб крем не пригорів. Додаємо масло і вимикаємо. Перемішуємо.
На плоске блюдо або тарілку складаємо коржі, перемазуючи кремом. Обсипаємо крихтою. Крем може бути теплим, так торт швидше просочиться. Залишаємо торт на годину в теплі, він трохи осяде і просочиться, а потім ховаємо в холодильник на пару годин. Торт стане холодненьким і шалено смачним.