
Складові:
1 шар:
- 85 г вершкового масла
- 200 г гіркого шоколаду (не менше 70%)
- 3/4 чайної ложки еспресо
- 1,5 чайної ложки екстракту ванілі
- 4 яйця
- 1/8 чайної ложки солі
- 70 г коричневого цукру
2 шар:
- 2 столових ложки какао-порошку без цукру
- 5 столових ложок окропу
- 200 г молочного шоколаду
- 350 мл вершків
- 1 столова ложка цукру
- 1/8 чайної ложки солі
3 шар:
- 3/4 чайної ложки желатину в порошку
- 1 столова ложка води
- 170 г білого шоколаду
- 350 мл вершків
Приготування
1 шар: нагрійте духовку до 160 градусів. Форму (22 см) змастіть вершковим маслом. Застеліть папером для випічки,
Розділіть жовтки і білки.
Викладіть шоколад, еспресо і масло в миску, яку необхідно поставити на водяну баню. Помішуйте періодично ложкою, доводячи масу до однорідності (шоколад повинен повністю розплавитися). Жовтки збийте і введіть в шоколадну масу, швидко перемішайте, щоб жовтки не згорнулися.
Білки збийте з сіллю (близько 30 секунд), додайте половину коричневого цукру, збийте гарненько і всипте поступово решту цукру. Поступово (по 1/3 за раз) введіть добре збиті білки (міцна стійка маса). Акуратно перемішайте, щоб білки не осіли. Перелийте тісто в приготовану форму і поставте її на середину духовки на 18 хвилин. Остудіть повністю (близько години), перед тим, як продовжувати з наступним кроком.
2 шар: змішайте какао з окропом.
Розтопіть шоколад (тільки шоколад тепер) таким же чином на водяній бані. Остудіть протягом 4-5 хвилин повністю розтоплений шоколад.
Вершки з цукром і сіллю збийте до стійких піків. Розведене какао додайте до розтопленого шоколаду. Спочатку маса буде не однорідною, але продовжуйте збивати.
Поступово введіть в цю масу збиті вершки (по 1/3 за раз). Акуратно перемішайте, щоб вершки не осіли. Переконайтеся, що маса однорідна, інакше мус не затвердіє.
Залийте цей крем поверх повністю остиглого шару. Поставте на 15 хвилин у холодильник затвердіти (довше не треба).
3 шар: желатин змішайте з водою. Викладіть шоколад в миску. 1/3 вершків прогрійте, не доводячи до кіпенія.Влейте желатин і все перемішайте до однорідності.
Залийте шоколад гарячими вершками, залиште на 30 секунд і перемішайте до однорідної маси (шоколад повинен бути розтопленим). Остудіть до кімнатної температур, періодично помішуючи.
Решта вершки збийте до піків.
1/3 вершків введіть в основну масу, перемішайте і додайте інші. Перемішайте все до однорідної маси.
Вилийте Замішене однорідну масу поверх двох застиглих шарів, розрівняйте. Поставте в холодильник на пару годин, а краще на ніч.
Дістаньте торт з форми і подавайте.
Прикрасьте ягодами і тертим шоколадом.