Складові:
тісто:
- сметана 300г
- яйце 1 шт.
- цукор 250г
- розпушувач 1 пакетик
- борошно 250г
- цедра 1 лимона
- масло для змащування форми 20г
- борошно для підсипа форми 1 ст. (ложка)
крем:
- цукор 250г
- масло вершкове 200г
- яйця 3 шт.
- молоко 200г
- ванільний цукор 1/3 пакетика
- лікер 2 ст. ложки
Приготування
У ємність влити сметану, яйце, всипати цукор, розпушувач, змішаний з борошном і цедрою лимона, все перемішати.
Готове тісто вилити у форму, застелену фольгою і змащену олією і злегка обсипану мукою. Випікати 30 хв. при температурі 180-200°С. Готовий корж - злегка золотистого кольору, при натисканні на нього пружинить. Остудити заготовку. Молоко, яйця, цукор, ванілін з'єднати в мисці і варити, безперервно помішуючи, до тих пір, поки маса не стане густою. Остудити.
Масло вершкове розм'якшене збити, влити порціями молочну суміш, все перемішати. Корж розрізати на дві частини по горизонталі. Нижню корж змастити 1/3 крему, накрити верхньою, змастити боки і верх торта залишками крему. Прикрашати за смаком.