Складові:
- сіль
- 0,25 склянки подрібнених горіхів
- 0,5 склянки карамельного сиропу
- 0,5 склянки борошна
основа:
- цукор 3 ст.л.
- 4 склянки ванільного морозива
- масло вершкове 2 ст.л.
- 50г шоколаду
начинка:
- яйце 1 шт.
- 0,25 склянки порошку какао
- 0,5 ч.л.
- 2,5 ст.л. знежиреного молока
Приготування
У мисці змішати борошно, какао та сіль. В окремій мисці з'єднати цукор з молоком, ваніллю і яйцем, ретельно збити віночком, відставити убік. Масло і шоколад розтопити на водяній бані. Додати шоколадну суміш до цукрової суміші, перемішуючи віночком, потім борошняну суміш, перемішати.
Перекласти тісто у форму для торта діаметром 22 см, вистеленную папером для випічки. Запікати в духовці, попередньо розігрітій до 180 º С, протягом 15 хв. Дати повністю охолонути на решітці.
Приготувати начинку. Для цього горіхи обсмажити на сухій сковороді. Розм'якшене морозиво покласти у велику миску і збити міксером на середній швидкості до однорідності. Половину морозива викласти поверх охололого коржа, решту поставити в холодильник. Полити торт половиною карамелі. Заморожувати 30 хв., До твердості. Викласти зверху решту морозива, рівномірно посипати горіхами, полити карамеллю. Накрити і заморожувати 4 ч.