
Складові:
бізе:
- білків яєчних 6
- солі щіпка
- цукру 1 1/2 стак.
- форми для торта (так щоб одна входила в іншу) 2
- чайна ложка ванільного екстракту 1
морозиво:
- жирних вершків 1 стак.
- кукурудзяного крохмалю 1 ч.л.
- цукру 1 стак.
- солі щіпка
- будь-якого фруктового соку (250 мл) 1 стак.
Приготування
У середній каструлі, змішайте фруктовий сік і кукурудзяний крохмаль.
Доведіть до кипіння на середньому вогні і помішувати безперервно. Готувати 1 хвилину, після того як закипить, суміш повинна загуснути.
Зменшити вогонь і додати цукор, вершки і сіль. Готувати до бульбашок, але не доводити до кипіння.
Вилити суміш у пластмасовий контейнер і поставити в холодильник на 3 години.
Дістати суміш і покласти її в форму меншу діаметром, розрівняти поверхню.
Накрити плівкою і поставити на 5:00 в морозильник або на ніч.
Взяти форму більшу діаметром, налити гарячу воду, зверху опустити на кілька секунд форму з морозивом.
Потім накрити великим блюдом і різко перевернути форму з морозивом, тоді форма легко зніметься.
Поставити в морозильник, поки готується безе.
Збити білки з дрібкою солі до густої піни, потім потроху додавати цукор (по десертній ложці за раз, збиваючи після кожного додавання), повинна вийти дуже густа, еластична і глянсова суміш, так щоб, опустивши ложку, коли дістанете її з неї нічого не капало і не опадало, а трималися піки.
Додати ванільний екстракт, ретельно перемішати і перекласти суміш в кондитерський шприц.
Дістати блюдо з морозивом з морозількі.
За допомогою кондитерського шприца, наповненим сумішшю для безе, викласти маленькі меренги по усіма периметру, так щоб повністю закрили морожене.
За допомогою пальника для меренг і крему-брюле підсмажити верхівки безе до коричневої скоринки.
Поставити в морозільку до моменту подачі.