
Складові:
- 400г маргарину
- 1 стакан молока
- 1 яйце
- 4.5 склянки борошна
начинка:
- 1 кг чорносливу (або вишень - свіжих або консераірованних у власному соку)
крем:
- 0.75 л жирної сметани
- 1 склянка цукру
- 1 склянка волоських горіхів
Приготування
Маргарин порубати з борошном. Молоко, яйце, трохи солі розмішати і влити в рубане тісто. Тісто добре перемішати ложкою, вимісити, розділити на 15 частин і поставити на 30 хвилин у холодильник. Чорнослив запарити окропом, дати охолонути і вийняти з нього кісточки. Кожна кулька тіста розкачати в смужку шириною близько 4-5 см (стежити, щоб всі смужки вийшли приблизно однакової довжини). По центру кожної смужки викласти ряд чорносливу. Тісто защипати по всій довжині і по краях. Полінця з чорносливом викласти на застелений пергаментним папером деко і спекти до золотистого кольору.
Збірка торта: остигнули полінця викласти на гарне блюдо поверхами: 1-й поверх - ряд з 5-ти поленец 2-й поверх - ряд з 4-х поленец 3-й поверх - ряд з 3-х поленец 4-й поверх - ряд з 2-х поленец 5-й поверх - 1 полінце (торт в розрізі являє собою трикутник з круглих сот, заповнених чорносливом або вишнями). Кожен "поверх" рясно промазати сметанним кремом і посипати тертими горіхами. Зверху торт змастити кремом і посипати горіхами.
"Монастирську хату" поставити просочуватися в холодильник на 8-10 годин (якщо вам більше подобається хрустке тісто, що не просочене сметанним кремом, то торт потрібно подавати відразу після складання, не залишаючи йому часу на просочення, тоді тісто не встигне розм'якшитися).
Крем: добре охолоджену жирну сметану збити з цукром зразок збитих вершків.