Торт медовий з чорносливом
enjoy
30.12.2014

Складові:
тісто:
- 3 яйця
- 2 столові ложки меду
- 1/2 склянки цукру
- 120 г м'якого масла
- щіпка солі
- 1 чайна ложка соди з горочкой
- борошно

крем:
- 500 г 20-25% сметани
- цукор - за смаком
- ванілін
- чорнослив

Приготування
Отже, готуємо тісто.
Для цього Вам необхідно яйця, мед, цукор, вершкове масло і щіпку солі змішати в каструльці.

Каструльку поставити на маленький вогонь і добре прогріти, постійно помішуючи.

Додати 1 чайну ложку соди з горочкой.

Суміш повинна збільшитися в обсязі і піднятися "шубою".

Прибрати з вогню, злегка остудити і поступово вмішати муку, щоб утворився ліпковатим ком.

Цей ком викласти на дошку, додати ще трохи борошна, щоб тісто легко розкочувалося.

Розділити на 6 колобків, поки тісто тепле, слухняне, і швидко їх розкачати.

Розкачуємо трохи більше тієї кришки від каструлі, за допомогою якої будемо після випічки вирізати рівненькі коржі.

Обрізки підуть на крихти для обсипання.

Печуться коржі просто моментально, що не перерумянівайте їх. Вони повинні бути світло-руденька.

Відразу прошаровують їх сметанним кремом, попередньо виклавши порізаний шматочками чорнослив.

Для крему Вам потрібно просто збити цукор зі сметаною і до нього додати ванілін.

Верх і боки торта також промажте кремом і обсипте крихтами від обрізків коржів.

Ну і на закінчення приберіть його в холод для просочення.

close
Додати свій рецепт