Торт "Медофф"
enjoy
30.01.2015

Цей ніжний медовик із заварним кремом готували на дитячий день народження.

Складові:
тісто:
- 3 яйця
- 1 ст. цукру
- 2 ст. ложки меду
- 2 ст. ложки масла або маргарину
- 1 ч. л. соди погашеної оцтом
- 3-4 склянки борошна

крем:
- 1 ст. молока
- 1 ст. цукру
- 200г масла

Приготування
На водяній бані в посуді розтопити масло + цукор + мед + збиті яйця. Після охолодження в тісто додаємо гашене соду і борошно. Розкачуємо коржі потрібного розміру, розкатаний пласт тіста перед випічкою обрізаємо по шаблону: коржі наколюємо виделкою або робимо невеликі проколи ножем (щоб корж НЕ покоробився при випічці): корж випікаємо в духовці при температурі 180С до золотистого кольору. Обрізки медового тіста також випікаємо до золотистого кольору - вони нам знадобляться для прикраси торта. Спечені медові "обрізки" подрібнюємо в крихту. 

Крем заварний: в тепле молоко з цукром тонкою цівкою вводимо збите з невеликою кількістю молока і борошна яйце. Крем, постійно помішуючи, довести до кипіння. У остиглий заварний крем і додати 200г м'якого вершкового масла. Збризгуємо коржі компотом, даємо вбратися і змащуємо остиглим кремом. Зверху торт посипаємо підготовленою "медової крихтою": і прикрашаємо фруктами.

close
Додати свій рецепт