
Складові:
- бісквіт На 6 яєць, діаметром 20 см.
(можна зробити будь-який, крім фруктового, автор стверджує, що з фруктовим не сполучається вершковий крем з білого шоколаду)
білий шоколадний вершковий крем:
- 4 Ст. л. жирних вершків
- 150 Грам білих шоколадних батончиків
- 200 Грам вершкового масла
- 80 Грам цукрової пудри
прикраси:
- 80г. молочного шоколаду
- 120 Мл. вершків 33%
- 80 Грам темного шоколаду
- 80 Грам білого шоколаду
- 200 Грам мигдальних пластівців
просочування:
- 100 Грам гарячої води
- 1 П. Чорного чаю
- 2 Ст. л. цукру
- 1 Ст. л. лимонного соку
Приготування
Печемо бісквіт, я це роблю дуже просто 6 яєць збиваю з 200 грамами цукрової пудри, рівно 8 хвилин. Потім лопаткою втручаюся 225 грам просіяного борошна. Виливаю відразу у заздалегідь підготовлену форму, обгорнуту пергаментним папером, змащеним вершковим маслом. Випікаю 25 хвилин при температурі 170-180 градусів. Форма діаметром 20 сантиметрів. Ось такий вийшов бісквіт.
Поки бісквіт остигає займемося кремом. Ось він білий ШОКОЛАД. Про якому я так довго мріяла :) Ще раз передаю величезне СПАСИБІ Наташеньке, тільки завдяки тобі я змогла приготувати цей тортик, без білого шоколаду тут ніяк :)
Отже шоколад і вершки розтопити на водяній бані і охолодити.
Збити масу, для прикладу показую збиту і не збиту маси, збита повинна побіліти і трохи збільшитися.
Збиваємо вершкове масло з цукровою пудрою, зазвичай я збиваю масло 15 хвилин! Ось дві маси, шоколадна і масляна, тепер вводимо шоколадну масу в масляну, спочатку по одній ложці, ретельно розмішуючи, а після п'яти ложок можна все шоколадну масу додати в масляну і крем добре перемішати.
Ось такий консистенції, дуже ніжний і смачний вийшов крем.
Для просочення робимо міцний чай з цукром і лимоном (можна було б додати алкоголь, але в мене дітки тортик теж хотіли :)). Бісквіт ділимо на три коржі, просочуємо.
Покриваємо вершковим кремом, розраховуючи ще на один корж і на боки тортика.
Для прикраси готуємо три маси: молочний шоколад + 2 ст. л. вершків на водяній бані;
білий шоколад + 2 ст. л. вершків на водяній бані;
темний гіркий шоколад + 2 ст. л. вершків на водяній бані;
Всі три маси збити до посветления.
Ложкою викласти остиглі маси безладно на торт.
Взяти зубочистку і намалювати візерунки, головне не переборщити, щоб усі маси не змішалися :) Ось така краса вийшло :)
Охолоджуємо торт, прибираємо патьоки шоколаду, вирівнюємо боки торта кремом.
Посипаємо боки мигдальними пелюстками, їх можна було обсмажити.